recept: Paradicsomos babsaláta, Kifőzde
Paradicsomos babsaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg tarka szárazbab,
15 dkg sűrített paradicsom,
2 evőkanál olivaolaj,
1/2 mokkáskanál fűszerpaprika,
2 evőkanál cukor,
2 fej vöröshagyma,
borsikafű, kakukkfű, só


Az előző este megmosott, kiválogatott, beáztatott babot sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, majd gyorsan hozzákeverjük a paradicsompürét, végül felöntjük 1,5 dl vízzel.
Simára keverjük, és borsikafűvel, kakukkfűvel, cukorral és sóval ízesítjük.
Hozzákeverjük a még meleg, megfőtt babot és legalább 1-2 óra hosszat hűtőszekrényben érleljük.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: örségi babsaláta
 hagymás babsaláta
 török babsaláta
 majonézes babsaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.16. Utoljára frissítve: 2008.10.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:58:32 - 2.48)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez